Verslag Open Zeeuwse

Afgelopen weekend stond de Open Zeeuwse 2014 op het programma. 12 deelnemers van Effect hadden zich ingeschreven bij de jeugd en senioren. Hieronder een verslag én foto’s van het jeugdtoernooi.

Op zaterdag 6/9 werd het toernooi voor de jeugd gespeeld waarvoor we 8 inschrijvingen hadden. Helaas hadden we 1 afmelding waardoor we met 7 deelnemers afreisden naar Middelburg: Davey, Norah, Remco, Ben, Fabienne, Yarmo en Mika.
s’ Morgens was het jeugdtoernooi ingedeeld op licentie waardoor iedereen tegen leeftijdsgenoten moest spelen. Om 9:30u begonnen de wedstrijden. Voor de jongsten Davey en Norah was dit de eerste keer op zo’n groot toernooi, dus het was even wennen aan de drukte. Ook het tellen is bij sommige welpen nog een probleem, maar in de loop van het toernooi ging het gelukkig steeds beter.

Ereplaatsen werden er s’morgens gehaald door de Effect’71 speler Fabiënne en Mika. Bij de meisjes pupillen werd Fabiënne 2e in haar poule en moest het voor de 3e en 4e plek opnemen tegen Hannah de Ruiter (Tanaka). Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen waardoor ze 3e werd in deze categorie. Jammer genoeg waren er maar 2 bekers, dus net geen prijs voor Fabiënne

Mika kwam ongeschonden door de poulefase en versloeg in de halve finale van de B-kadetten Jadde van Voorthuizen (Drivers) met 3-0. In de finale moest hij het opnemen tegen Douwe Peper (TTV Nieuwegein). Een mooie partij voor het neutrale publiek die erg gelijk op ging. Mika kreeg 1 matchpoint in de 4e game maar kon dit helaas niet benutten. In de 5e stond Mika met 6-2 voor maar Douwe kwam terug en won uiteindelijk de partij met 13-11. Een mooie 2e plek voor Mika.

Tussen de middag was er een leuke onderbreking in de vorm van een demonstratie door MJ Tafeltennis wat erg leuk was om naar te kijken.

Even bijkomen op de tribune
Fabienne tegen een speelster van Arnemuiden
Bankzitters
Davey speelde voor het eerst een toernooi
Mika in de finale van de B-kadetten
Remco in aktie
Mika 2e bij B-kadetten
Balletje hooghouden
Mika met coach Robin
Mini tafeltennis
Onze huisfotografe
Demo MJ Tafeltennis

Om 14:00u ging het toernooi weer verder, nu waren de circa 110 deelnemers verdeeld over 6 categorieën. Mika zat in de hoogste categorie Jeugd 1, Fabienne en Ben in Jeugd 4, Yarmo en Remco in Jeugd 5 en de jongste Effect deelnemers Davey en Norah speelden in Jeugd 6.
Mika zat bij Jeugd 1 in een poule met allemaal landelijk-A spelers maar deed het daarin niet onverdienstelijk. Arjan Huiden (Salamanders) was met 3-0 veel te sterk, maar tegen Daniel Kim (Drivers) en Victor Burger (TTCM) waren er volop kansen. Uitendelijk werd er nipt met 3-2 verloren van Daniel én met 3-2 gewonnen van Victor. Een 3e plek in de poule dus, wat niet genoeg om door te gaan naar de halve finale.

Ben en Fabiënne streden voor wat ze waard waren in Jeugd 4, maar konden beiden de knock-out fase nét niet bereiken. Achteraf bleken de finalisten van jeugd 4 allebei uit de poule van Fabienne te komen, dus hier was duidelijk sprake van een ongelukkige loting.

Remco kon ook de knock-out van de categorie jeugd 5  niet bereiken, maar Yarmo zorgde wel voor een grote stunt; met een batje waar hij nog nooit gespeeld had bereikte hij de finale. Tegen Tan Nguyen van ODT werd het in de finale 2-2 in games. In de beslissende game sloeg Yarmo echter genadeloos toe en met 11-2 haalde het de eerste plek binnen! Proficiat Yarmo met deze Zeeuwe titel!

Bankzitters
Norah op haar eerste toernooi
Wat een drukte
Ben in opperste concentratie
Davey slaat een  forehand
Yarmo in de finale van Jeugd 5
Yarmo met coach Mika
1e plek voor Yarmo

Onze jongelingen Norah en Davey raakten steeds beter op dreef en wisten in de middag allebei 1 partij te winnen in Jeugd 6. ’s morgens was dit niet gelukt, dus hier zat duidelijk progressie in.
Opmerkelijk was verder dat Davey 100km per uur sloeg met de snelheidsmeter van MJ Tafeltennis. Zou dit een meetfoutje geweest zijn of slaat de 10 jarige Davey echt zo hard?

Een heel leuk jeugdtoernooi in Middelburg met 2 prijswinnaars namens Effect’71. Alle kinderen hebben veel wedstrijden kunnen spelen, dus een mooie voorbereiding op de jeugdcompetitie die binnenkort aanvangt.

 Meer mooie foto’s  van het jeugdtoernooi, gemaakt door Erik Jacobs, zijn te vinden op de TTCM Photostream