Effect’71 Corona protocol – Najaar 2020

Tafeltennis is naar onze bescheiden mening één van de veiligste sporten om te beoefenen gedurende dit (nog steeds) onwennige corona-tijdperk. Met enkele kleine aanpassingen en flexibiliteit van alle spelers moet het mogelijk zijn om onze geliefde sport ook dit najaar in competitieverband op een veilige manier te beoefenen.

Algemene regels voor alle bezoekers/spelers tijdens competitieavonden:

 • Blijf thuis als je één van de volgende symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf tevens thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38gr) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Was je handen én registreer je aanwezigheid meteen bij binnenkomst op de aanwezige presentielijst.
 • Houd je te allen tijde aan de afgesproken 1,5 meter afstand (buiten de wedstrijden om).
 • Spreek elkaar aan indien spelers/bezoekers zich niet aan de regels houden.
 • Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand en houd je aan de RIVM voorschriften. M.a.w. denk aan handen wassen voor en na bezoek aan de accommodatie, niezen in elleboog etc.

Regels voor competitie wedstrijden – najaar 2020

Hoewel tijdens het tafeltennissen in de centercourts de 1.5 meter regel in principe geen verplichting is, willen we de competitiewedstrijden op vrijdagavond toch enigszins aangepast laten verlopen. We hanteren hiervoor de volgende regels:

 • We spelen op maximaal 2 centrecourts per avond en de loop/zitruimtes rondom deze courts zullen zeer ruim opgezet worden. De 1,5mtr regel kan buitenom de wedstrijden hierdoor eenvoudig gerespecteerd worden.
 • De bovenramen in onze zaal zullen geopend zijn om voldoende ventilatie te garanderen.
 • Er wordt niet gedubbeld (is bepaald door de NTTB – regio Zuidwest)
 • Voor aanvang van een set wassen beide spelers én de scheidsrechter hun handen. Effect’71 zorgt voor desinfectiemiddelen.
 • We wisselen na een game niet van tafelhelft. De speler van de bezoekende vereniging mag kiezen aan welke kant men de set wilt spelen, of beginnen met serveren.
 • We schudden uiteraard geen handen ná de wedstrijd.
 • Na elke wedstrijd maken beide spelers hun eigen tafelhelft schoon. Effect’71 zorgt voor desinfectiemiddelen.
 • Na elke gespeelde set wordt de bal ontsmet (of pakken we een andere wedstrijdbal) zodat de volgende wedstrijd met een “virusvrije” bal kan aanvangen

Kleedlokalen:

 • De kleedlokalen zijn gewoon toegankelijk. Denk hierbij wel aan de 1.5 meter regel. Wacht bij drukte enkele minuten in de zaal en kleedt je pas om als de andere spelers gereed zijn.

Douchen:

 • We vragen thuisspelende teams om zoveel als mogelijk thuis te douchen na afloop van de wedstrijden. Hierdoor maken we alle ruimte in het kleedlokaal vrij voor de uitspelende teams, die vaak nog een lange reis voor de boeg hebben.

Bezoekers / toeschouwers:

Wij zijn ook tijdens de competitieavonden dolblij als er enkele supporters langs willen komen. Omdat er op een vrijdagavond bij Effect’71 slechts 2 teams tegelijk thuisspelen én we met een zaalindeling zullen spelen die “coronaproof” is hebben we genoeg ruimte om de 1,5mtr regel buitenom de centercourts te respecteren. Enkele toeschouwers is dus zeker geen probleem !
Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat spreekkoren en/of juichen vanaf de zijkant niet is toegestaan. Wel zijn wel dolblij met een applaus na een fraaie rally 🙂

Advies bij uitwedstrijden:

Het is in principe toegestaan om gezamenlijk naar uitwedstrijden te reizen. Het bestuur van Effect’71 adviseert spelers wel om tijdens de reis naar de accommodatie van de tegenstander in de auto mondkapjes te dragen.
Net zoals Effect’71 heeft elke club binnen de afdeling Zuid-West haar eigen protocol dat afgestemd is op de grootte én mogelijkheden van de betreffende accommodatie.
Effect’71 roept alle competitiespelende leden op om de protocollen bij andere verenigingen te respecteren en te volgen. Lees deze protocollen vooraf door zodat je niet verrast wordt door de regels van de tegenstander. De protocollen zijn, als het goed, is te vinden op de website van de betreffende clubs.

Let op: kun je je (om wat voor reden dan ook) niet vinden in de lokale regels, zoek dan ruim van te voren een vervangende speler!