Clubkampioenschappen 2018

Afgelopen weekend was het weer tijd voor onze jaarlijkse clubkampioenschappen. We hadden dit jaar in totaal 16 deelnemers die streden om de eer, de bekers én natuurlijk een levenslange vermelding in de “hall of fame” . op onze website

De bekers staan klaar voor de nr’s 1, 2 en 3….

SENIOREN – MIKA PAKT 3e TITEL
Bij de senioren hadden we 2 vijf-kampen waarvan de nr’s 1 en 2 door zouden gaan naar de kruisfinale Verrassende deelnemer was Robin Verboom die toevallig “in town” was. Robin had weliswaar een half jaar geen batje aangeraakt,  maar op basis van z’n voormalige ELO-rating werd hij toch als groepshoofd ingeloot door de wedstrijdleiding.

Poule A werd gedomineerd door Mika Baert die behalve met z’n vader ook af wist af te rekenen met Jan Tange, Ko de Zeeuws en John Roose. François lag ook op koers voor de kruisfinale, het onderlinge duel met Mika werd echter met 3-1 verloren wat de 2e plaats in de poule opleverde. John Roose werd 3e in deze poule vóór Jan Tange en Ko de Zeeuw.

In Poule B was Frans Rijn de te kloppen man die zichtbaar op jacht was naar z’n 6e clubtitel. Frans kon deze avond zonder kleerscheuren de kruisfinale bereiken. Robin wist, ondanks het gemis aan wedstrijdritme, knap 2e te worden waarbij afgerekend werd met Jaap Maas, Erwin van Steen en in een zeer lange partij over 5e games met Erik Verhelst.

In de halve finale bleken voor Robin resultaten uit het verleden bleken geen garantie voor de toekomst, want hij moest met 3-1 zijn meerdere erkennen in zijn ex-teamgenoot en voormalig trainingspartner Mika.
De andere halve finale ging tussen de routiniers Frans en François. Na 2 snelle games stond het 1-1 maar daarna was het Frans die de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten en de zoveelste CK-finale uit zijn imposante carrière wist te bereiken.

Deelnemers CK senioren 2018,  Jan ontbreekt op de foto ivm verplichtingen als cameraman…

De troostfinale om plek 3 en 4 werd een spannende aangelegenheid met lange rally’s waarbij François het in de 5e game met 14-12 af moest leggen tegen Robin. Onze clubkampioen van vorig jaar moest deze editie dus genoegen nemen met een 3e plek, maar zeer moedig dat hij zonder training toch mee deed deze avond!

In de finale was het Frans Rijn die zich stuk beet op het vaste spel van Mika die zoals gebruikelijk weinig “unforced errors” maakte. Frans nam wel de nodige risico’s in de hoop de jongeling te overpoweren, maar dit pakte regelmatig verkeerd uit. Zo ging de  titel met 3-0 opnieuw naar de 17-jarige Mika Baert, zijn 3e senioren titel inmiddels na 2014 en 2016.

JEUGD – ZEEUWS VLAAMS KAMPIOEN HOUDT HET HOOFD KOEL

Clubkampioenschap bij de jeugd in volle gang.

Bij de jeugd zaten alle deelnemers in een 6-kamp. Stefan Thilleman was de titelverdediger maar  Remco Fransbergen was door de insiders als licht favoriet bestempeld. Omdat de Effect’71 spelers op toernooien elkaar nogal eens in de wielen rijden was het toch verre van zeker wie er zou gaan winnen.  Uiteindelijk wist toch onze verse Zeeuws-vlaamse kampioen Remco het hoofd koel te houden door ongeslagen te blijven. De eerste titel voor Remco die hiermee Stefan onttroonde. Davey wist knap 2e te worden door o.a  Norah  en Stefan te verslaan. Stefan moest dit jaar genoegen nemen met de 3e plek, gevolgd door Norah die verre van fit bleek en haar normale niveau niet haalde. Lianne werd 5e en Ralph eindigde op de 6e plek.

Podium senioren: 1.Mika 2.Frans 3.Robin.

Podium jeugd: 1.Remco 2.Davey 3.Stefan.

De winnaars Mika Baert (senioren) en Remco Fransbergen (junioren) zijn inmiddels bijgeschreven in onze “hall of fame” .