post

Ereplaatsen voor Vito en Jia-lé in Gilze

Zaterdag jl. was het weer tijd voor de NTTB Zuid-west Afdelingskampioenschappen in Gilze. We hadden 3 deelnemers; Jia-lé, Vito en Norah. Verder waren Donny, Mika en François meegekomen als begeleider/chauffeur. Gelukkig was het deze editie niet zo warm als in 2018, toen werd dit toernooi een ware slijtageslag door een hittegolf.
De reis begon voorspoedig maar vlakbij Gilze bleek ons navigatiesysteem plots een verkeersbord weer te geven waarvan we het bestaan niet kenden; “groot beest op de weg”. Ondanks dat het verkeersbord toch echt een koe liet zien bleek er een km verder een……. losgeslagen paard op de snelweg te staan. Wat een spektakel op de vroege morgen!

De prijswinnaars !

Onze jongste 2 deelnemers Jia-lé en Vito waren voor de eerste keer op zo’n groot toernooi. Ze zaten in de BG poule-B waarin ze andere starters uit Zuid-west Nederland troffen. Beiden hebben dit voorjaar al meerdere keren een meerkamp afgewerkt in de Zeeuwse starterscompetitie, en deze ervaring kwam hun nu heel goed van pas. Zo wist Vito vandaag al zijn poule wedstrijden winnend af te sluiten o.a. met dank aan zijn zeer fraaie backhand waarvoor hij veel complimenten kreeg van omstanders.
Ook Jia-lé deed het goed in dezelfde 8 kamp; behalve van zijn clubgenoot verloor hij nog 1 wedstrijdje en daardoor werd hij 3e. In het troosttoernooi wist Jia-lé vervolgens nog 2 wedstrijden te winnen waardoor hij de finale bereikte. Deze ging echter met 11-9, 12-10 en 11-9 nipt verloren maar toch een mooie 2e plek in het troosttoernooi.
Vito moest in de halve finale van het hoofdtoernooi tegen Stan Zoon en dit werd met 5-11, 2-11 en 7-11 eenvoudige prooi voor Vito. De finale tegen Geert Sannen begon met 2 hele spannende games (12-10, 10-12) maar daarna was Vito niet meer af te stoppen met twee keer 11-6. De 1e plek voor Vito en een 2e beker/medaille van de dag voor Effect’71.

Norah zat bij de Meisje 1 (Junioren/Kadetten BC) in poule A. Drie poulewedstrijden tegen Ivana Maas (Batswingers), Lieve de Jonge én Martha Goedbloed (TTCM), werden vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen. Helaas kon ze haar stuntje van vorige week op het NK-B, waarin ze Julia Venis te slim af was, deze keer niet herhalen. Deze pot ging met 3-0 verloren maar met een 2e plek in deze poule was de halve finale veilig gesteld.
Na 4 uur wachten werd de halve finale een zeer lange triller tegen Amber de Been (Die Meede). Amber pakte door o.a. 15-13 in de 2e game een 2-0 voorsprong. Op advies van coach/broer Mika schroefde Norah het tempo op en met 11-7 en 11-8 werd de achterstand weggepoetst naar 2-2. Amber ging bewust wat meer vertragen in de 5e game. Dit leverde Amber steeds een voorsprong op in deze beslissende game maar ze kon toch niet voorkomen dat Norah, o.a met een netbal, 2 matchpoints wegwerkte en met 10-10 langszij kwam. Uiteindelijk was het toch Amber die met 13-11 deze zenuwslopende 5e game binnen wist te halen waarna beide dames gezamenlijk in huilen uitbarstten. De één van opluchting, de ander van teleurstelling. Helaas dus nét geen finale plek maar toch weer mooie potten gezien van Norah.

Tips van broer Mika.

Een mooie dag én een zeer leuk toernooi, wellicht tot volgend jaar!