Verslag 1e competitieronde

Afgelopen weekend is de voorjaarscompetitie 2018 weer losgebarsten met wisselend succes voor de Effect teams.

3x winst voor senioren-teams

Bij de senioren heeft Effect 1 een half jaartje rondgedoold in een (te) sterke 1e klas-poule. Dit seizoen dus weer een niveautje lager en dat was gelijk te merken aan de uitslag; met 9-1 werd Arnemuiden 2 aan de kant gezet waarbij alleen François Baert een punt aan de tegenstander moest laten. Marc Riemens redde de eer voor Arnemuiden. Frans Rijn bleef ongeslagen net zoals Mika Baert die al zijn potjes eenvoudig met 3-0 wist te winnen. Een zeer mooie start voor Effect 1, mede tot stand gekomen doordat de tegenstander Stefan de Groot en Wilbert Poppe op de reservebank gelaten hadden.
Volgende week de klassieker in Graauw tegen Aloysius die een ex-Effect’71 speelster uit de roemruchte jaren ’80 ingehuurd hebben om hun personele problemen (blessures) op te lossen….
 
Effect 2 begon met een goede 7-3 overwinning op degradatie-kandidaat Arnemuiden 3 waarbij een ongeslagen John Roose tot “man of the match” gekroond werd. Jaap Maas won 2x en onze veteraan Jan Tange wist 1 punt toe te voegen aan de overwinning. Omdat ook het dubbel weer als vanouds liep en eenvoudig naar Roose/Maas ging staat Effect na 1 speelronde op een mooie 2e plek.
Effect 3 is helaas, ondanks wat personele verschuivingen binnen onze teams, door de NTTB toch in de 7e klas ingedeeld. Iedereen die de Zeeuws-vlaamse verhoudingen een beetje kent weet dat dit veel te laag is voor het huidige Effect 3. De openingswedstrijd stond het het teken van de de rentree van Jan Stolwijk die na jaren weer eens een competitiewedstrijd speelde en ook gelijk ongeslagen bleef. Ook Ko de Zeeuw en Peter Kruimink bleven eenvoudig op de been tegen STV 3. Deze eerste wedstrijd ging dan ook eenvoudig met 10-0 naar Effect 3, naar verwachting zal dit niet de laatste keer zijn dat er een ruime overwinning geboekt wordt door dit team.

Jeugdcompetitie

Bij de jeugd is Effect 1, nadat vorig jaar het kampioenschap op 1 game was misgelopen, toch ingedeeld in de 3e klas. Het team kreeg gelijk een zeer verre uitwedstrijd voor de kiezen tegen Irene 1 in Tilburg. De tegenstander heeft ervoor gekozen om alle competitiewedstrijden op 2 tafels te spelen, dat mag tegenwoordig. Dat was even wennen voor onze spelers, je bent snel afgeleid als een teamgenoot naast je staat te spelen én je bent dan constant bezig met tellen, óf met spelen. De wedstrijdbeleving en ook het sociale aspect (zoals elkaar aanmoedigen en een praatje maken met medespelers en/of tegenstanders) is dan wel een stuk minder, wat jammer is. Het voordeel daarentegen is dat je snel klaar bent: voordat iedereen er erg in had stond er na 1,5 uur een 7-3 nederlaag op het bord. Remco Fransbergen won 2x en verloor ook nog een wedstrijd diep in de 5e game. Stefan Thilleman had zeker ook kansen op winst maar trok een paar keer ongelukkig aan het kortste eind. Norah Baert kampte met de naweeën van een griepje en was geen schim van wat we gewend zijn van haar. Niet zo’n goeie start dus, maar volgende week weer nieuwe kansen tegen Scaldina.

Effect 2 moest in de 5e klasse uit naar Middelburg waarbij Ivar en Lianne zich goed verweerden maar niet tot winst kwamen. Davey bevestigde zijn goede vorm van de laatste weken en dit leverde hem 2 mooie winstpartijen op. Uiteindelijk werd het bij dit duel 7-3 voor TTCM.

Zeeuwse starterscompetitie

Giovanni Mocko deed namens Effect’71 op zaterdag mee in Zierikzee waar de eerste ronde van de Zeeuwse jeugd-starterscompetitie gespeeld werd. Een mooi initiatief van een aantal Zeeuwse verenigingen met als doel kinderen wedstrijden te laten spelen zonder dat je gelijk een heel team van 3 of 4 personen nodig hebt. Ideaal om jeugdspelers te laten wennen aan het spelen van wedstrijden tegen spelers van andere clubs. Het is zeker niet onze bedoeling om “de doodsteek” uit te delen aan de NTTB starterscompetite, maar we hopen juist met dit laag-drempeligere programma (minder wedstrijden, minder km’s) dat er misschien meer spelers door zullen stromen naar de NTTB competitie.
Giovanni werd bij Scaldina, met 11 deelnemers,  3e in zijn poule. Zeer goed gedaan dus!
UITSLAGEN 27.01.2018
POULE A
1. JESSE DE VISSER  TTCM
2. JUSTIN KALMEIJER TTCM 
3. GIOVANNI MOCKO  EFFECT
4. THIMO RIDDER   REYNAERT
5. RUBEN KRISTALIJN SCALDINA
6. JOOST BROUWER   SCALDINA

POULE B
1. EVA KALVERBOER  TTCM
2. KYMANI STREEDEL  TTCM
3. BRAD COVENS    REYNAERT
4. QUINNLEY EIJZENGA SCALDINA
5. THIJS HOEFEIJZERS REYNAERT
6. NIELS HEMELAAR  REYNAERT

 De volgende ronde  van de Zeeuwse-starterscompetitie is in Terneuzen op 10 maart gelijktijdig met de wedstrijden van onze jeugdteams. Komt dat zien!