Zeeuws-vlaamse kampioenschappen 2014

Donderdagavond 11 december werden de Zeeuws-vlaamse Kampioenschappen 2014 voor senioren gespeeld, dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door TTV Reynaert uit Hulst. Deelnemers van Effect’71 waren dit jaar Frans, Robin en François. Bij gebrek aan tegenstand van jeugd in onze regio was ook onze 14-jarige Mika weer ingeschreven voor het seniorentoernooi.

Er waren 3 poules geformeerd door de organisatie; de A, B en C poule. François was door z’n matige competitie resultaat van dit najaar verbannen naar de B-poule en moest daar in het allerlaatste duel uitvechten wie er in deze meerkamp met de 1e plek naar huis zou gaan. Deze beslissende wedstrijd ging tegen Hubert de Wilde (Aloysius) en deze pot was net zoals in de competitie ook deze keer een prooi voor François;   3-1 en een mooie 1e plek voor François !

Frans, Robin en Mika waren ingedeeld in hoogste categorie; de A-poule. Deze poule wordt traditioneel gedomineerd door de spelers van SAR’72 en met name door veelvoudig winnaar Dennis Verdurmen. Dit jaar liep het allemaal toch net iets anders en boden ook de spelers van het groene leger uit Terneuzen opvallend veel tegenstand aan de SAR-spelers met Reynaert-roots.

Mika neemt het op tegen Joris op tafel 2

Onze jongste deelnemer mocht de spits afbijten tegen Bart Mangnus. Mika laat zich inmiddels niet meer intimideren door hardhitters nam brutaal een 2-0 voorsprong. Bart begon in de 3e game beter te spelen en kon de partij met enige moeite toch nog naar zijn hand zetten; 3-2 voor de SAR speler.
Robin kende dit toernooi een superstart: na winst op Joris Malcontent (niet helemaal fit/offday) wist hij in een spectaculair duel met oneindige rally’s zowaar ook Bart Mangnus te verschalken; 13-11 in de 5e. Met 2 uit 2 gloorde er een ereplaats aan de horizon voor Robin, zou je toch denken…..
Na verlies met 3-1 tegen Dennis Verdurmen, kon Robin de jacht op een podiumplek af gaan maken tegen z’n eigen clubgenoten. Mika en Frans waren echter helemaal niet van plan om mee te werken aan een ereplaats voor hun clubgenoot en wisten Robin allebei in hun onderlinge duel te verslaan.
Omdat Mika op deze avond ook nog van Frans en Joris won, werd hij met 3x winst knap 3e en daarmee de hoogst geklasseerde Effect’71 speler. Frans, die ook van Joris Malcontent wist te winnen, bleef Robin op onderling resultaat ook net voor.

De hoofdprijs van deze Zeeuws-vlaamse kampioenschappen ging toch wel verrassend naar Bart Mangnus. Omdat Bart in het allesbeslissende duel met 3-0 van veelvoudig Zeeuws-Vlaams kampioen Dennis Verdurmen wist te winnen, werd de verliespartij tegen Robin weggepoetst en op onderling resultaat een 1e plek voor Bart. Dennis werd hierdoor “slechts” 2e, wat nog niet vaak gebeurt is.

Alle prijswinnaars van de A, B en C-poule.

Eindstand A-poule:
1. Bart Mangnus – SAR’72 (4-5)
2. Dennis Verdurmen – SAR’72 (4-5)
3. Mika Baert – Effect’71 (3-5)
4. Frans Rijn – Effect’71 (2-5)
5. Robin Verboom – Effect’71 (2-5)
6. Joris Malcontent – SAR’72 (0-5)

Ereplaatsen B-Poule: 1. François Baert (Effect’71) 2. Hubert de Wilde (Aloysius) 3. Huub de Maat (TTV Reynaert).
Winnaar C-poule: Mario de Loor (STV).

A.s zaterdag vindt het jeugdtoernooi plaats waar 6 spelers van Effect’71 voor ingeschreven hebben.