Meerkamp finale

Op zondag 26 oktober werden de regionale finales gespeeld voor de kwalificatie Nationale jeugdmeerkampen 2014/15. Mika Baert had zich 3 weken geleden overtuigend geplaatst voor de finale bij de kadetten. De overige 7 finalisten waren Tobias Vroomen, Ewout van Dijken en Lars Doornbos van TTC Middelburg, Stijn Buurman van TTV Stiphout uit Helmond, Jannes van Bragt van TIOS’51 uit Tilburg én Steven Klijn en Bennie Meliefste van TTV Arnemuiden. In totaal 5 spelers met een B licentie, maar slechts 2 spelers van deze 8-kamp zouden zich plaatsen voor de landelijke kwartfinale op 6 december in Almere.  Spannend!

De dag begon met een klein tegenslagje want de beoogde coach van Mika had zich verslapen. Opmerkelijk, want de klok ging toch achteruit ? Omdat de Effect delegatie al wat aan de late kant was, toch maar snel zonder coach naar Middelburg afgereisd waar de finale van de kadetten plaats zou vinden. Omdat Mika ook competitie speelt in Middelburg werd de finale dus  gespeeld onder vertrouwde omstandigheden.

mika

Mika plaatst zich voor de landelijke ronde van de NJMK

Bij aankomst was het al een flinke drukte in de zaal want ook de jongens junioren, meisjes kadetten en welpen speelden hun finale in Middelburg.
De meeste spelers in de finale waren bekenden voor Mika. Omdat hij zich meestal prima kan redden tegen deze tegenstanders, en omdat er 3 clubgenoten van TTCM tussen zaten, werd afgesproken om deze zondag maar helemaal zonder coaching te spelen. Dit pakte heel goed uit, Mika speelde heel ontspannen maar toch gemotiveerd wat in zijn geval meestal garant staat voor goed tafeltennis. De ene na de andere tegenstander werd relatief eenvoudig verslagen. Opvallend was dat Mika ook in de iets makkelijkere wedstrijden toch gemotiveerd bleef doorspelen en bijna niks weggaf.

Aan het eind van de middag bleek Mika slechts 1 game te hebben verloren, dit was tegen Ewout van Dijken van TTCM. Alle andere partijen werden allemaal met 3-0 gewonnen. Een mooie 1e plek dus én voor het 3e jaar op rij schaart Mika zich bij de beste 48 leeftijdsgenoten van Nederland. 2e werd Jannis van Bracht van Tios’51 die alleen van Mika had verloren. De strijd om de 3e plek werd verrassend gewonnen door Steven Klijn van Arnemuiden die heel knap de overige Middelburgers af wist te troeven.

Op naar de kwartfinale in Almere waar naast Mika nog 5 Zeeuwse spelers in actie zullen komen; ook Jullian Flamman, Victor Burger en Wilmer Jacobs (allen TTCM) plaatsten zich bij de jongens junioren. Ook Mika’s teamgenoot bij TTCM, Jonathan Claus, zal zijn opwachting maken in Almere bij de jongens welpen.

Uitslag Meerkampfinale Kadetten [met tussen haakjes de gamestanden van Mika tegen de betreffende speler].

1e. Mika Baert (Effect’71)- 7/7 -> geplaatst voor landelijke kwartfinale Almere.
2e. Jannes van Bragt (TIOS’51)- 6/7 [11-3, 11-9, 11-2]-> geplaatst voor landelijke kwartfinale Almere.
3e. Steven Klijn (Arnemuiden)- 4/7 [14-12, 11-6, 11-6]
4e. Tobias Vroomen (TTCM)- 4/7 [11-5, 11-4, 13-11]
5e. Ewout van Dijken (TTCM)- 3/7 [11-8, 4-11, 11-6, 11-7]
6e. Lars Doornbos (TTCM)- 3/7 [11-4, 11-4, 11-8]
7e. Stijn Buurman (Stiphout)- 1/7 [11-0, 11-0, 11-5]
8e. Bennie Meliefste (Arnemuiden)- 0/7 [11-5, 11-8, 11-0]