Mika en Robin naar finaledag ABM-ICT Cup

Mika Baert en Robin Verboom hebben zich geplaatst voor de finaledag van de ABM-ICT Cup. Robin kon op vrijdagavond in zijn kwartfinale-poule geen potten breken tegen de toppers Tristan Benschop (Scaldina) en Rene Lauwerijssen (Backhands). Tegen Rogier Berndsen (TTCM)  ging het een stuk beter en hing er zowaar een stuntje in de lucht , maar Robin kon een ruime voorsprong in de 5e niet vasthouden en ging toch nog onderuit. Omdat Robin zijn overige wedstrijden, tegen o.a Erik Schuurman (Arnemuiden) en John Roose (STV) en Adrie de Jonge (’t Batje) wel wist te winnen werd hij keurig 4e in de poule en gaat hij door naar de finaledag!

Mika zat op een bloedhete maandagavond in een kwartfinale-poule met enkele geroutineerde spelers. Met een 3-1 overwinning op Marc Riemens (Arnemuiden) gaf de 14 jarige Mika gelijk z’n visitiekaartje af in deze poule. Daarna tegen verdediger Hans Oosterling (Arnemuiden) wat mooie rally’s opleverde én een 3-1 overwinning voor Hans. Tegen verdediger Adwin van de Sande (Kapelle) met 2x anti was Mika volledig kansloos. Adwin kon Mika z’n bolle spins eenvoudig afsmashen met zijn anti topspin en had ook geen enkele last van Mika’s service (hier moet nog iets op bedacht worden voor in de finale). Daarna volgde een superbelangrijke 3-0 overwinning op Ronald van de Heuvel (Hotak). Toen ook Arjan Koole (Arnemuiden) en een speler van Yerseke (waarvan uw verslaggever de naam even vergeten is) onze jongeling moesten feliciteren, kwam met 4 overwinningen de finaleplek in beeld. De laatste wedstrijd was eigenlijk een formaliteit maar Mika wist oud-winnaar Roald Vos (Hotak) aardig bij te benen en zelfs een game af te snoepen. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Roald maar Mika had aan z’n 4 overwinningen genoeg om zich bij de laatste 16 te plaatsen.

abm-ict

Frans Rijn en François Baert deden namens Effect’71 ook mee aan deze editie van de ABM-ICT Cup maar haalden de finaledag helaas niet. Frans werd al in de voorronden uitgeschakeld, François kwam in de kwartfinale niet verder dan de 6e plek in zijn poule wat niet genoeg was om door te gaan.

Een hele goeie prestatie van de 2 Effect’71  jongelingen die dus a.s zaterdag 20 mei in de finale mogen aantreden én de gemiddelde leeftijd van de deelnemers flink naar beneden halen !

Mika

Mika vs Hans Oosterling (TTV Arnemuiden)

Robin

Robin vs Roald Vos (Hotak’68)

Indeling Finaledag zaterdag 20 mei (aanvang 11:00u):

Poule A:

 1. Tristan Benschop (Scaldina)
 2. Richard Verstijlen (Backhands)
 3. Stefanie van Genegen (Hotak’68)
 4. Hans Oosterling (TTV Arnemuiden)
 5. Arnold de Gier (TTV Arnemuiden)
 6. Adwin van de Zande (TTV Kapelle)
 7. Max Vleugel (TTV Arnemuiden)
 8. Mika Baert (Effect’71)

Poule B:

 1. Stefan de Groot (TTV Arnemuiden)
 2. Roald Vos (Hotak’68)
 3. Rene Lauwerijssen (Backhands)
 4. Koen van Velthoven (Scaldina)
 5. Rogier Berndsen (TTC Middelburg)
 6. Sophie Dijkers (Hotak’68)
 7. Robin Verboom (Effect’71)
 8. Thijs Vleugel (TTV Arnemuiden)