Effect 1 blijft in de 2e klas

Afgelopen vrijdag deden Frans, Robin en François een ultieme poging om zich te handhaven in de 2e klasse. Door de nederlaag van een week geleden tegen concurrent Middelburg was de doelstelling duidelijk:  minimaal evenveel punten scoren  als TTCM 6.
Een gelukje voor Effect; tegenstander Arnemuiden kwam (zoals aangekondigd?) met 2 man opdraven waardoor we met een geruststellende 3-0 voorsprong aan het duel begonnen.  Hans Oosterling was echter niet van plan om Effect verder iets cadeau te doen en won, ondanks enkele 5-setters,  al zijn partijtjes. Omdat Robin, Frans en François wel van Wilbert Poppe wisten te winnen én ook het dubbel een prooi was voor Robin/François haalde Effect 1 een hele fraaie en onverwachte 7-3 overwinning. Met zo’n goeie uitslag vonden de opgeluchte Terneuzenaren het niet eens nodig om naar TTCM te bellen voor de uitslag; vol zelfvertrouwen werd er aan de 3e helft begonnen.
Een blik op NAS de volgende morgen bevestigde het goede gevoel; TTCM had welliswaar ex-eredivisie speelster Ingrid van Osselaar ingezet, maar was toch met 1-9 ten onder gegaan tegen kampioen Backhands 3. Voor Effect 1 was het dus ook echt een “goeie vrijdag”!

Met 6 punten voorsprong op de nr 5 (ODT) is de hoofdmacht van Effect op de valreep dus toch weer in de 2e klas gebleven!  Als je ziet welke teams er uit de diverse 2e klas poules gedegradeerd zijn is dit toch best een knappe prestatie te noemen van onze mannen. Proficiat!