Zeeuws-vlaamse kampioenschappen

Op 18 en 19 december was het weer tijd voor de Zeeuws-Vlaamse kampioenschappen, traditiegetrouw ook deze keer weer georganiseerd door TTV Reynaert in Hulst. Met 1 traditie was er echter gebroken; het senioren toernooi was dit jaar niet op een donderdagavond maar op een vrijdagavond.  De Zeeuws-vlaamse jeugd was op zaterdagmorgen aan de beurt.

SENIOREN

Voor het senioren toernooi hadden namens Effect’71 de volgende spelers ingeschreven:  Erik Verhelst, , Robin Verboom en routinier François Baert. Ook Mika Baert deed voor de 3e keer mee bij de senioren bij gebrek aan tegenstand bij de jeugd in Zeeuws-vlaanderen.

Erik zat in de B/C poule en wist in een 7-kamp beslag te leggen op de 2e plek in de C-klasse met een mooie beker als beloning. Geen slechte score als je voor de eerste keer aan een toernooi meedoet. Proficiat Erik!

Mika, Robin en François moesten in de A-poule een inmiddels ook traditionele strijd uitvechten met een aantal SAR spelers.  François leek zich, o.a door een nipte overwinning op Joris Malcontent, te kunnen gaan mengen in de strijd om de bekers maar kwam in de 5e game nét niet langs zijn clubgenoten Mika en Robin.   Mika schakelde zichzelf al snel uit voor het podium door in zijn eerste wedstrijd van Hubert de Wilde te verliezen, die fraai  revanche nam voor zijn verloren partij in de competitie. Ook Robin zette zichzelf min of meer buiten spel door, na een 2-0 voorsprong, van “dark horse” Peter Sloot te verliezen. Hoewel de 15-jarige Mika later nog dicht bij een stuntje leek ( 9-7 voorsprong in de 5e) tegen routinier Marc Maas, gingen de hoofdprijzen uiteindelijk ook dit keer weer naar SAR; Joris Malcontent werd de opvolger van de afwezige Bart Magnus (kon die niet ff heen en weer vliegen??) met Marc Maas op de 2e plek. Robin eindigde op de 3e plek (met dank aan Peter Sloot)…….

JEUGD

Bij de jeugd op zaterdag hadden we in totaal 8 deelnemers die verdeeld waren over de 3 klassen. Marit, Ivar en Lianne waren ingedeeld in een 6-kamp bij de beginners in C poule.  Dit ging allemaal boven verwachting en nadat alle games gespeeld waren bleek Ivar als overwinnaar uit de strijd te zijn gekomen. Lianne werd knap 2e op de voet gevolgd door Marit op de 3e plek. Een compleet Effect’71 podium dus in de C-klasse !

In de B-klasse  zaten onze competitiespelers Stefan, Davey en Norah, verdeeld over 2 poules van 5 spelers. Stefan en Davey moesten in de eerste B-poule tegen elkaar beginnen en deze pot werd in de 5e game  gewonnen door Stefan. Dit was bepalend voor de loop van het toernooi want de overige wedstrijden werd door de Effect spelers vrij eenvoudig gewonnen. Daardoor werd Stefan 1e in deze poule en Davey 2e.
Norah was de kleinste deelnemer in de 2e B-poule maar liet zien enorme stappen te hebben gemaakt. Zo werd er o.a met 3-0 gewonnen van Lars Picavet (SAR’72). Ook de overige wedstrijden werden door Norah gewonnen tegen spelers die soms een halve meter langer waren.  Ook hier een 1e plek in de poule voor Norah.
De B-finale werd dus ook een Effect onderonsje: Stefan tegen Norah. Stefan nam een 2-0 voorsprong maar Norah kwam knap terug tot 2-2. In de 5e game was het toch Stefan die zich herpakte en zijn 10-jarige teamgenote op een nederlaag trakteerde. Mooie 1e plek voor Stefan en Norah 2e. Davey maakte het Effect’71 feest compleet door de strijd om de 3e / 4e plek te winnen. Dus ook hier de Effect’71 spelers op plek 1, 2 én 3!

Prijswinnaars

De Effect’71  prijswinnaars bij de jeugd.

Remco en Ben waren ingedeeld in de sterke A-Poule, hier zaten spelers van 14 jaar en ouder in. Deze 7-kamp werd zoals verwacht een prooi voor de 1e klasse speler Marco Ivens (SAR’72). Voor onze spelers bleven de ereplaatsen in deze sterke poule uit beeld, maar omdat Remco o.a het onderlinge duel van Ben wist te winnen eindige hij op de 4e plek. Ben eindigde op de 5e plek.

Alle deelnemers aan de Zeeuws-vlaamse 2015

Alle deelnemers aan de Zeeuws-vlaamse 2015

Een zeer geslaagde afsluiter van dit tafeltennisjaar waarbij vooral bij de jeugd het “groene leger” opviel door er met 4 van de 6 bekers vandoor te gaan. Tot volgend jaar allemaal!