Verslag Backhandstoernooi

Zaterdag 3 januari werd het seizoen afgetrapt met het 1e toernooi van het jaar: het Backhandstoernooi 2015 in Rucphen, Dit toernooi is vernoemd naar de organiserende vereniging Backhands uit St Willebrord en is altijd een mooie gelegenheid om te kijken hoe iedereen de feestdagen doorgekomen is. De organisatie had weer een zeer fraai deelnemersveld op de been gekregen. Deelnemers van Effect’71 waren dit jaar Davey, Norah en Mika, en Bennie van TTV Arnemuiden ging ook mee o.a als dubbelpartner van Mika.

’s Morgens stond het dubbelspel op het programma. Onze jongelingen Davey en Norah waren zwaar ingedeeld waarbij vooral Norah soms 2 koppen kleiner leek als de tegenstander(s). Er werden wel enkele games gewonnen maar een overwinning zat er niet in voor `het welpen-duo van Effect.

Davey en Norah

Bennie en Mika zaten in de hoogste dubbelklasse en begonnen een beetje onwennig tegen Jurian de Kraker/Adrian Slabbekoorn (Yerseke). Bennie speelt met noppen dus behalve voor de tegenstander was dit ook even wennen voor Mika; 3-0 verlies.
Tegen het jonge duo Julia Cao en Vicky Schijven (Tios’51/Backhands) ging het al een stuk beter: 3-1 winst. Daarna 2 wedstrijden tegen Tilburgse duo’s: Sven Hermans/Kim Staps en Jannes van Bragt/Bram van Kuijck. Ook deze beide potten werden gewonnen met 3-2 en 3-0. De Terneuzen/Arnemuiden combinatie was op stoom gekomen en bleek ook niet te stoppen door het thuisspelende duo Tonnie Brouwers/Jordy de Bruijn (Backhands); 3-1 winst. Een 2e plek in de poule en door naar de halve finale!
Hierin was het TTCM-duo Tobias Vroomen en Julian Flamman de tegenstander. De 2 teams waren aan elkaar gewaagd maar met 13-11, 9-11, 11-9 en 11-9 net verloren. Jammer, net geen plekje in de finale maar wel super samen gespeeld door Bennie en Mika!

Image1

In het enkel waren Davey en Norah iets beter op hun plaats als in het dubbel; in jeugd klasse 5 waren de spelers allemaal aan elkaar gewaagd en werden er mooie potjes gespeeld. Davey wist 2 wedstrijden in z’n poule te winnen wat hem een gedeelde 3e plek opleverde. Norah wist enkele games te pakken maar niet tot winst te komen. Allebei uitgeschakeld in de poulefase, maar leuke wedstrijden gespeeld.

Bennie zat ’s middags in de jeugdklasse 2 en speelde spannende wedstrijden tegen o.a. Jason Broos (Vice Versa’51) en Bram van Kuijck (Tios’51) maar wist alleen tegen Marie-Louise van Esch (Tios’51) de winst te pakken. Dit was ook niet genoeg voor een plek in de volgende ronde.

Mika zat in Jeugd 1 en kende een zeer goeie start door met 4-11, 13-11, 8-11 en 10-12 Jelle Schoenmakers (ODT) te verslaan. In de volgende ronde was leeftijdsgenoot Melvin Verschuren (Vice Versa’51), de winnaar van vorig jaar, de tegenstander. Mika speelde een superpartij en verbaasde vriend, vijand én Melvin met schitterende rally’s; een zeer fraaie 3-1 overwinning voor Mika (11-6, 11-6, 4-11, 11-4) . Na dit geweld moest Mika gelijk weer aan de bak tegen Daan van der Heiden (Tios’51); dit werd een nipte overwinning met 13-11 in de 5e game. Nadat ook Vicky Schijven (Backhands) er met 3-0 aan moest geloven lag de weg naar de halve finale open, zo leek het. Hiervoor moest dan nog wel even minimaal 1 game gepakt worden tegen Jurian de Kraker (Yerseke). Helaas komt Mika met z’n 14 jaar nog wat power te kort tegen de zeer stugge verdediging van Jurian die de onmogelijkste ballen uit alle hoeken van de zaal terug slaat; 11-8, 11-8 en 11-9 voor Jurian. Mika werd hierdoor kind van de rekening en op onderling resultaat helaas slechts 3e in de poule.
Tja, Melvin Verschuren verslagen maar uiteindelijk toch 1 game te weinig gewonnen, op een haar na niet door naar de halve finale. Jammer van dat laatste potje maar Mika kan toch terugkijken op een zeer fraai optreden op het Backhandstoernooi 2015.
Uiteindelijk werd het toernooi in de hoogste klasse gewonnen door Julian Flamman van TTCM.

Image5

Op de terugweg naar het Zeeuwse nog even gestopt voor een culinair hoogstandje in Goes. Nadat Bennie weer netjes in Arnemuiden afgeleverd was kon de terugreis naar Zeeuws-vlaanderen eindelijk aanvangen. Het was een gezellige maar lange dag: 13 uur nadat we vertrokken waren eindigde onze reis weer in Terneuzen.
Een zeer geslaagde toernooi en we kunnen nu al zeggen; tot volgend jaar op het Backhands-toernooi 2016!