Verslag ABM-ICT én NK2015

De voorjaarscompetitie is inmiddels afgelopen, maar het tafeltennisseizoen is natuurlijk nog lang niet voorbij. Er zijn nog een aantal senioren en jeugdspelers van Effect’71 die het seizoen verlengen met enkele toernooien in de regio én ver daarbuiten. Zo stonden deze week een voorronde voor de ABM-ICT Cup én de Nederlandse Jeugd kampioenschappen op het programma.

ABM-ICT Cup Arnemuiden.

Mika en François reisden op 7 mei naar Arnemuiden voor de voorronde van de ABM-ICT Cup; de inzet was een plek in de kwartfinale.  Opvallend en hoopgevend voor de toekomst was dat er een hoop jongelingen in actie kwamen op deze donderdagavond; naast Mika waren dat Louden Kremer, Julian Flamman en Bennie Melieftse. Op andere dagen komen ook nog de jeugdspelers Vicky Schijven en Thamara Kessel (Backhands), Corne Steketee, Adrian Slabbekoorn en Jurian de Kraker (Yerseke) en Steven Klein / Jan Pieter Poppe (Arnemuiden) in actie, waarmee de gemiddelde leeftijd van de circa 70 deelnemers flink naar beneden gehaald word. Een goeie zaak!

abm-ict

De vorige week 15 jaar geworden Mika wist in een 8-kamp o.a. thuisspeler Erik Schuurman, routinier Adrie de Jonge (’t  Batje) en één van z’n leermeesters Jelle-jan Pieterse (TTCM) te verslaan. In de eerste 6 wedstrijden bleek alleen Roald Vos van Hotak’68 te sterk. In de laatste partij werd de strijd om de 2e plek verloren van Jan-Willem Adriaansen van TTCM. Een 3e plek voor Mika dus, die recht geeft op een plek in de kwartfinale.
Ook François wist zich vrij eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinale. Zo werd er o.a gewonnen van Hans van der Kraan (’t Batje) en van Niels van der Mark en Louden Kremer (TTCM). De 2 laatste poulewedstrijden tegen junior Julian Flamman (TTCM) en Wilbert Poppe (Arnemuiden) gingen verloren , maar toen was de buit al binnen. Ook een 3e plek en door naar de kwartfinale!

Robin Verboom komt in actie op 22 mei en moet het in zijn poule o.a opnemen tegen Kristian Davidse (TTCM) en Tristan Benschop (Scaldina). Een plek bij de eerste 4 in de poule lijkt op papier zeer goed mogelijk.

Nederlandse jeugdkampioenschappen 2015 – Nijmegen.

Op 9 en 10 mei waren de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Nijmegen. Om hier aan deel te mogen nemen moet  je in het bezit zijn van een A of B-licentie of welp zijn (10 jaar en jonger). Mika was ingeschreven bij de jongens kadetten-B , Davey en Norah zouden mee gaan doen bij de welpen. Helaas was Davey een week vooraf gevallen met z’n fiets en had een flinke blessure opgelopen met een afmelding tot gevolg. Norah moest het dus als enige welp van Effect’71 gaan proberen op dit super grote toernooi met 44 tafels.

Wat een drukte op het NK.

Wat een drukte op het NK.

In haar allereerste NK poulewedstrijd wist Norah verassend met 3-1 te winnen van Isa van Ekeren van Hutaf. Dit was een zeer goede start want Isa was als 3e geplaatst op dit NK!
Daarna was Anya Cao van Tios’51 met 3-1 duidelijk een maatje te groot. In de laatste poule wedstrijd kon een plek in het hoofdtoernooi afgedwongen worden tegen Romy Stroeve van de Toekomst. Helaas ging ook deze partij nipt met 3-2 verloren waardoor Norah op onderling resultaat  (1 game te weinig ) derde werd in de poule en verder moest in het troosttoernooi. Hierin werd in de 1e ronde verloren van  Dian Smeets van Sittard met 3-1. Een mooi debuut van de 9-jarige Norah op het NK2015.

Mika had bij de kadetten een goeie start in de poule met winst op Mirko Alblas (Salamanders) en Tumicin Stam (VTV). Tegen Pepijn van de Hoeven (HTTV-070) liep het wat minder maar omdat een plek in de hoofdronden toch al bereikt was lag Mika hier niet wakker van (3-1 verlies).
In de knock-out vervolgronden rekende Mika in de 1e ronde af met Justin van Wanrooij (Hercules) die het geduld niet had om Mika’s spel te ontregelen.
Daarna in de 1/16 finale tegen Jadde van Voorthuijzen (TGOB) waar Mika op het vorige ranglijsttoernooi nog van had verloren. Deze keer ging het onder leiding van de “interim” coach Danny Roks echter een stuk beter; Jadde liep van het begin af aan achter de feiten aan. De coach van de tegenstander (Casper ter Luun) zag de bui al hangen en nam een vroege time out bij 4-2 in de 2e game. Maar ook dit mocht niet baten en het werd uiteindelijk een afgetekende 3-0 zege voor Mika. Door naar de kwartfinale!

Mika aan het inspelen voor de kwartfinale tegen Erik Verzijl (SKF).

Mika aan het inspelen voor de kwartfinale tegen Erik Verzijl (SKF).

Nog 1 potje winnen zou betekenen dat Mika op zondag bij de A-kadetten zou mogen meedoen. Hiervoor moest dan wel even Erik Verzijl van SKF uit Veenendaal opzij gezet worden. Erik speelde afgelopen seizoen 92% in landelijk A, maar door dat soort imponerende cijfers laat Mika zich tegenwoordig niet meer intimideren. In een spannende pot pakte Mika dan ook doodleuk een 2-1 voorsprong in games. Toen Erik met goed spel op 2-2 kwam leek de pijp een beetje leeg bij Mika en hij kon niet meer aanhaken. Verlies in de 5e game…. en helaas geen wildcard voor het NK-A.

Al met al een prima NK-B voor Mika op dit zwaar bezette toernooi; gestrand in de kwartfinale en dus een plekje bij de laatste 8 van de bijna 60 deelnemers.  Een schrale troost voor Mika was dat zijn bedwinger (Erik Verzijl-SKF) een uurtje later Nederlands kampioen werd…..

Zie ook middagschema (knock-out): http://nttb.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=79C7EA75-7DD0-41E2-86DE-BAF1BEB78152&draw=145