Verslag 7e speelronde

Ons jeugteam lijkt regelrecht op weg naar het kampioenschap in de Starters S2 klasse. Dit keer was het meisjesteam van RDT de tegenstander. Fabiënne, Remco en Ben waren weer goed op dreef en lieten slechts in puntje achter in Lamswaarde;  Tessa Platjouw versloeg Ben in 3 games.
Ondanks de overtuigende 9-1 uitslag was het toch een hele leuke wedstrijd met mooie rally’s en lange games. Zo won Remco een super spannende game met 21-19!  Ook in het dubbel kwam een 17-15 score voorbij.  Fabiénne begint steeds beter te spelen en liet op Lamswaarde zien dat ook meisjes met veel topspin kunnen spelen.
Door deze overwinning heeft Effect heeft nu 11 punten voorsprong op de nr 2 Yerseke, dus de titel komt in zicht.

De senioren van Effect 1 moesten het in Roosendaal opnemen tegen ODT 4.  Om in de 2e klasse te blijven moest er zeker niet verloren worden de Roosendalers. Frans, Robin en François hebben de laatste 2 weken extra hard getraind (met o.a sparringspartner Jaap “Maze”) en dit betaalde zich uit; om circa half 1 stond er een zwaarbevochten 4-6 winst voor Effect 1 op het scorebord!
Robin won van Nico Schuit en van Edwin van Dorst. François wist  van Chris van den Brand en Edwin van Dorst te winnen. Ook Frans versloeg Edwin van Dorst. Het dubbelspel ging ook naar Effect met een ongenaakbare Frans die enkele verwoestende backhands wist te produceren.  Een mooie overwinning waarmee Effect nu iets steviger op de 4e plek staat.  Dit is nog geen garantie voor behoud, want Effect moet de komende weken o.a nog aantreden tegen de koplopers Backhands 3 en Arnemuiden 2 die samen met Aloy 1 om de titel aan het strijden zijn.

Effect 2 moest niet spelen maar zag in de 6e klasse wel concurrent STV met 1 puntje voorbij komen.  Het zal spannend worden in de play-offs;  3 teams met nagenoeg hetzelfde aantal punten. Succes mannen!

Klik hier voor de standen