Stefan Thilleman clubkampioen 2017

8 jeugdspelers hadden zich zaterdag 21 januari aangemeld voor onze jeugd-clubkampioenschappen van 2017. De wedstrijdleiding besloot er één grote 8-kamp van te maken waarmee iedereen verzekerd was van het spelen van 7 wedstrijden.

In de eerste ronden verliepen de wedstrijden allemaal volgens plaatsing, maar dat ging dat niet zonder slag of stoot. Zo wist Lianne het haar broer Stefan nog flink lastig te maken door met 10-12 de eerste game af te snoepen. Met 11-8 ,11-7 en 11-9 stelde Stefan met enige moeite toch orde op zaken.
Ook Ivar zorgde bijna voor een verrassing door met 2-0 voor te komen tegen Davey. Uiteindelijk wist toch Davey in de 5e game met 11-3 de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Na 4 ronden was het duidelijk dat de strijd om gouden, zilveren en bronzen beker zou gaan tussen Ricardo, Norah, Remco en Stefan. De overige spelers knokten om plek 5 en dit werd bijzonder spannend. Zowel Ivar, Ralph als Lianne eindigden met 2 winstpartijen op een gedeelde 5e plek. Uiteindelijk werd Lianne 5e op gametelling, waarbij uw toernooileider nog een klein rekenfoutje maakte (excuses). In de zaal werd verteld dat Ralph 5e was maar na uitgebreide bestudering van de uitslagen bleek Lianne 5e te zijn geworden, voor Ralph(6e), Ivar (7e) en Otto (8e).

In de strijd om de bekers ging Ricardo met 3-0 onderuit tegen favoriet en titelverdediger Stefan. Ricardo kwam daarna met 2-0 voor tegen Davey maar die toonde veel veerkracht vandaag en sleepte weer een nipte overwinning eruit in de 5e game.  Norah rekende eenvoudig met 3-0 en 3-1 af met resp. Davey en Ricardo waarbij duidelijk werd dat het snelle “meisjesspel” dicht bij de tafel (nog) niet aan de jongens besteed is.

Ook Stefan had moeite met Norah’s snelle getik, maar wist zich net z’n lastige services steeds uit de problemen te redden. Zo werkte hij 4 gamepoints weg in de 4e game en met een 3-1 overwinning (11-8, 11-13, 11-4, 15-13) gloorde de 2e titel op rij aan de horizon.

De laatste wedstrijd ging tussen Stefan en Davey. Bij winst van Stefan was hij clubkampioen, bij een dikke overwinning van Davey zou ook hij nog kunnen winnen. Maar ook Norah was nog in beeld als clubkampioen bij een eventuele 3-2 winst van Davey.
Het werd een mooie finale wedstrijd, Davey speelde onbevangen waarschijnlijk door de gedachte dat hij sowieso al een beker had gewonnen. Wederom bleek in deze wedstrijd  de service van Stefan een doorslaggevend wapen, ook Davey had hier grote problemen mee. Met 11-4, 8-11, 12-10 en 11-8 werd ook de laatste wedstrijd gewonnen door Stefan die hiermee voor de 2e keer op rij clubkampioen geworden is.  Proficiat Stefan!

De winnaars vlnr: Norah(2e), Stefan(1e) en Davey(3e).

Naast de fraaie beker krijgt Stefan natuurlijk ook een eervolle en levenslange vermelding in onze Hall of Fame!

Einduitslag:

  1. Stefan Thilleman (7x winst) – CK 2017!!
  2. Norah Baert (6x winst)
  3. Davey Maas (5x winst)
  4. Ricardo Kardol (4x winst)
  5. Lianne Thilleman (2x winst)
  6. Ralph van Teeffelen (2x winst
  7. Ivar Maas (2x winst)
  8. Otto van Teeffelen (0x winst)

Meer foto’s staan op onze flickr-account

.