Remco wint Zeeuws-vlaamse kampioenschappen!

Met een flinke groep van 12 Effect’71-spelers  reisden we gisteren af naar Hulst voor de jaarlijkse Zeeuw-vlaamse jeugd-kampioenschappen. Zoals gebruikelijk waren alle spelers door de organisatie van TTV Reynaert verdeeld over 3 categorieën.

hjhjk

Onze deelnemers aan de Zeeuws-vlaamse kampioenschappen 2016

In de C-categorie (jonge beginners) hadden we dit jaar geen deelnemers. Lianne, Ralph, Ivar, en Otto speelden in de B-categorie. Voor een aantal van ons was dit voor het eerst dat er buiten onze eigen zaal getafeltennist werd, dus dat was even wennen voor Otto, Ralph en Ivar. Lianne heeft al iets meer ervaring met het spelen van wedstrijden en dat was dan ook te zien; ze eindigde op de 3e plek, net buiten prijzen.

Onze overige 8 spelers waren op basis van leeftijd en/of niveau in de A-categorie geplaatst. Deze categorie was gesplitst in 2 poules van 6 spelers, de nummers 1 in de poules zouden zich plaatsen voor de finale. Omdat we met zoveel spelers uit Terneuzen waren leek het wel heel erg op een voorproefje van onze clubkampioenschappen die we in januari weer zullen houden.
In poule 1 zaten o.a Stefan, Remco en Pjotr. Na enkel spannende partijen kwam Remco uiteindelijk als overwinnaar bovendrijven. Hij had weliswaar 1 wedstrijd verloren, 2-3 tegen zijn teamgenoot Stefan, maar omdat Stefan niet van Lars Picavet (Sar’72) kon winnen kon Remco zich op gametelling plaatsen voor de finale.

In poule 2 zaten o.a onze spelers Ricardo, Tijs, Niek, Davey en Norah. De meegereisde coach hoefde weinig in actie te komen, want het was veel Terneuzen tegen Terneuzen in deze poule. Uiteindelijk wisten de 2 kleinste deelnemers in deze poule zeer knap de grotere af te troeven; de 11-jarige Norah en de 10-jarige Mauro Weemaes (Sar’72) moesten daardoor in de allerlaatste wedstrijd gaan uitmaken wie zich voor de finale zou plaatsen. Norah verloor deze wedstrijd in de 5e game, waardoor de jonge Mauro het tegen Remco op mocht gaan nemen in de finale.

De A-finale: Remco Fransbergen - Mauro Weemaes (Sar'71)

De A-finale: Remco Fransbergen (Effect’71) – Mauro Weemaes (Sar’72)

De finale leek qua lengte van de spelers een beetje op David tegen Goliath (zie foto), maar bij tafeltennis zegt dat niet zoveel. Toch kwam de de grootste van de 2 finalisten als snel op een 2-0 voorsprong. De 3e game was héél spannend maar Remco hield het hoofd koel en hielp Effect’71 zo weer eens aan de Zeeuws-vlaamse titel in de A-categorie.

Gefeliciteerd Remco met deze mooie hoofdprijs !

Zeeuws-vlaams kampioen 2016: Remco Fransbergen.

Zeeuws-vlaams kampioen 2016: Remco Fransbergen !