Mika wint troostfinale in Nijmegen

Op zondag 22 februari vond het het grootste B-ranglijsttoernooi van Nederland plaats in de Jan van Massinkhal te Nijmegen. Om 7:00u werd eerst de andere B-speler uit Zeeuws-vlaanderen, Jim van Acker, opgehaald in Kloosterzande. Daarna kon de echte reis naar Nijmegen aanvangen waar om 10:00u werd begonnen met het toernooi op maar liefst 46 tafels!

Mika moest in de voorronde-poule beginnen tegen de op papier beste speler; Jadde van Voorthuizen van TGOB. Op de Open Zeeuwse én in de kwartfinale van de meerkampen in Almere had Mika nog van deze speler weten te winnen maar deze keer liep het echter anders; 3-0 voor Jadde. Niks aan de hand tot zover, want om het hoofdtoernooi te bereiken volstaat ook de 2e plek in de poule. Hiervoor moest wel even gewonnen worden van Thijs Beentjes (Rega), een speler die Mika ook in de competitie met TTCM gaat tegenkomen.  Thijs bleek met noppen op zijn backhand te spelen en dat bleek lastig. Mika leek ook met z’n gedachten nog bij het verlies tegen Jadde waardoor ook deze wedstrijd niet in winst omgezet kon worden.  In de laatste poulewedstrijd werd er nog wel gewonnen van Dylan Bruckers (Megacles), maar dit kon helaas niet verhinderen dat Mika veroordeeld werd tot het spelen van het troosttoernooi.

Het niet halen van het hoofdtoernooi was een flinke domper voor Mika die zich ’s middags met zichtbare tegenzin langs 2 teamgenoten uit Middelburg worstelde; zowel Tobias als Ewout moesten in de 5e toch nipt het onderspit delven. Ewout leek zelfs eenvoudig op weg naar winst maar haalde zichzelf op karakteristieke wijze uit de wedstrijd…

Tja, als je dan toch eenmaal in de halve finale van zo’n landelijk troosttoernooi zit, dan kun je net zo goed toch maar proberen om de finale te halen. En dat deed Mika dan ook via een 3-0 winst op Jery Wormmeester (IJsseltop). In de finale trof Mika de nr.2 van de B-ranglijst, Pepijn Buijnink (Entac) uit Enschede, die er blijkbaar ook niet in geslaagd was om het hoofdtoernooi te bereiken. Hierin speelde Mika weer zijn oude vertrouwde spelletje en met een fraaie 3-1 overwinning op Pepijn kon de hoofdprijs van het troosttoernooi mee terug naar Zeeuws-Vlaanderen in plaats van naar Enschede.

Zeer slecht begonnen dus, maar ’s middags tegen Ewout en in de halve finale én de finale toch uit een mentaal dalletje gekropen én daarmee de dag toch nog met een positief gevoel afgesloten. Begin mei kan Mika zich in deze zaal revancheren voor de matige ochtendpartijen, want dan vindt in deze Massinkhal het Nederlands Jeugdkampioenschap plaats.

Het volledige schema van het Kadetten troosttoernooi is hier te vinden: https://www.tafeltennis-live.nl/b/1415/nijmegen/schema/troosttoernooi?url=T_JKB.htm

Hieronder  nog enkele foto’s van o.a de speelzaal (om 9:00u nog bijna leeg) én de finale van Mika:

nijmegen01

nijmegen02

nijmegen03

nijmegen04