Clinic basischoolkinderen

Op woensdagmiddag 8 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse clinic georganiseerd door Sportpunt / Gemeente Terneuzen in samenwerking met TTV Effect’71.  Tussen 15:00 en 17:00u kwam er een klein groepje kinderen van een aantal basisscholen tafeltennissen. De kinderen zaten in groep 5, 6 en 7 van o.a. de Meerpaal, de Oude Vaart en de PWvO.

De voorafgaande jaren konden we meestal 2 groepen van 20 kinderen samenstellen, dit jaar was de animo helaas wat minder. Waarschijnlijk komt dit doordat de scholen in het kader van de bezuinigingen tegenwoordig zo weinig mogelijk uitprinten en zoveel mogelijk via de mail communiceren richting ouders. Een uitnodiging voor een clinic wordt dan blijkbaar al snel over het hoofd gezien.

Door een zieke en een aantal afmeldingen bestond het groepje uit zo’n 10 kinderen. Gelukkig heeft elk nadeel zo zijn voordelen; met zo’n kleine groep is het lekker rustig, kunnen we veel aandacht kunnen geven aan alle deelnemers en we hebben dan genoeg tafels hebben om de deelnemers die er wel waren lekker lang te laten spelen zonder wachttijden.
Er werd begonnen met een warming-up en daarna ballon én balletje hooghouden. Na de ballemmer-training en een serveeroefening werd er afgesloten met Rond de Tafel. Tussendoor werd even gepauzeerd met een pakje drinken een een stuk fruit.
Alle kinderen kregen na afloop een medaille aangeboden namens Sportpunt/Gemeente Terneuzen. Een aantal kinderen wilden na de clinic nog een half uurtje verder spelen, o.a om een balletje tegen hun ouders te slaan. En dat mocht natuurlijk!

 

medailles
Batjes genoeg
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Balemmertraining
Serveren, hoe moet dat
Tafels genoeg voor iedereen

Hartelijk dank aan de 6 vrijwilligers van Effect’71 die geholpen hebben om deze middag vlekkeloos te laten verlopen.

Meer foto’s van deze clinic zijn te vinden op onze Photostream